Ingrediente
Aluat: 6 ouă, 400 g
zahăr pudră, 400 ml ulei, 2 plic praf copt, 2 plic zahăr vanilat, coaja de la 2
lămâi, 1200-1500 g făină.
Umplutură: 500 g nuci măcinate, 100 g
zahăr pudră, 40 g cacao, 2 plic zahăr vanilat, 20 lingurițe rom, 4 lingurițe
suc de lămâie, 4 lingurițe suc de portocale, câte 1 alună pentru fiecare 2 “coji de nucă“.
Decor: 500 g fulgi de
cocos.
Mod preparare
Aluat: Se
freacă ouăle cu zahărul pudră, zahărul vanilat, coaja de lămâie și se adaugă, alternativ, ulei și făină (în prealabil amestecată cu praf de copt). Se pot
pune de la 1200 g făină până la 1500 g, cantitatea depinzând de mărimea ouălor folosite. Se
frământă un aluat, din care se formează biluțe cu greutatea de 6-10 g. Acestea
se așează pe o tavă căptușită cu hârtie de copt cu o distanță de 2-3 cm între
ele. Se apasă puțin pe fiecare biluță, ca să nu crească prea mult în înălțime, și
se coc la o temperatură de 160-170 grade timp de 15-20 de minute. Când încep să
prindă puțină culoare de jur împrejur atunci sunt gata. După ce toate “cojile de nucă“ sunt coapte,
se scobesc cu vârful unui cuțit, astfel încât în gaura obținută să poată să intre
umplutura.
Umplutură: Resturile de aluat copt obținut de la scobirea “cojile de nucă“ se amestecă cu nucile măcinate
(pentru un gust deosebit, înainte de măcinare pot fi puțin prăjite), cacao, zahărul pudră, zahărul
vanilat și se amestecă bine, după care se adaugă sucul de lămâie, cel de
portocale, 5 lingurițe de rom și se frământă umplutura până devine omogenă.
Decorare: Se pun într-un castron mic 15 lingurițe cu rom. “Cojile de nucă“, unite două câte două cu umplutură (la fiecare două “coji de nucă“ punându-se câte o alună), se trec prin rom și apoi, imediat, prin fulgii de cocos.
Mod de servire
Se bagă la frigider și se servesc după câteva ore, la temperatura camerei. Se pot păstra în frigider până la o săptămână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu