Ingrediente
1 kg g
carne de vită, 100 ml ulei, 3 cepe (tăiate felii), 500 g cartofi, 2 cuișoare, 5
boabe piper, 1 foaie dafin, 5-6 g piper măcinat, 50 g făină, sare (după gust).
Mod de preparare
Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie înaltă,
non-aderentă, la foc minim. Se spală carnea, se scurge și se felieză în bucăți
de maxim 100 de grame fiecare. Se presară cu sare si piper pe ambele părți apoi
se trec prin făină. Se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc. Se adaugă 2-3
pahare cu apă (cât să acopere carnea), se acoperă cu un capac și se fierb la
foc mic timp de 2 ore și jumătate (sau până când carnea este moale). Se
completează cu apă când e cazul, ca să nu fiarbă în sec. Se taie ceapa în solzi
și se călește 3-4 minute la foc mic. Se scoate și se lasă la scurs. Cartofii se
feliază rondele de aproximativ 5 mm grosime. Se adaugă în tigaie 2 linguri de
ulei și se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc. Peste carnea din tigaie se
așează un strat subțire de ceapă, apoi unul de cartofi, care vor fi și ei
acoperiți cu un strat de ceapă. Fiecare strat se sărează după gust. Se lasă să
fiarbă încă o jumătate de oră cu 2 cuișoare, 5-6 boabe de piper și 1 foaie de
dafin. Se adaugă sare, după gust. Se servește cu castraveți murați, salată
verde sau salată de roșii cherry.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu