Ingrediente
4 ouă, 4 cartofi mari, 250 g ficat, 4 linguri ulei, 2 linguri zeamă de lămâie,
1 legatură ridichi de lună, 1 ceapă de apă, sare, piper și patrunjel verde după
gust.
Mod de
preparare
Ouăle se fierb să fie tari, se pun în apă rece și când s-au răcit se curăță de
coajă. Cartofii se spală cu peria, se pun la fiert, cu coajă cu tot, într-un
vas acoperit, în apă sărată clocotită. Când sunt gata se scot, se curăță
imediat de coajă și se lasă să se răcească. Ficatul se spală repede cu apă, se
taie în fâșii nu prea late, care se prăjesc în ulei. Ceapa de apă se curăță, se
spală și se toacă mărunt. Ridichile de lună se curăță de frunze și codițe, se
spală bine și se pun la scurs pe un șervet curat. Pătrunjelul verde se curăță,
se spală și se toacă mărunt. După ce ouăle și cartofii s-au răcit, se dau prin
mașina de tocat, se sărează, se piperează, se toarnă în compoziție uleiul în
care s-a prăjit ficatul, precum și zeama de lămâie, și totul se freacă bine. Se
amestecă apoi ceapa tocată și se gustă pentru a se vedea dacă mai este nevoie
de sare sau piper. Se pune salata pe o farfurie plată, dându-i-se forma dorită.
De jur împrejur, se aranjează bucațelele de ficat prăjit și ridichiile de lună,
tăiate felii subțiri. Se servește imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu