Ingrediente
cartofi de mărimea unui pumn, slănină afumată, cașcaval, unt, lapte, ceapă
verde, sare, piper.
Mod de
preparare
Cartofii, spălați, se pun la copt în cuptor. Între timp se taie mărunt puțină slănină afumată și
se pune la prăjit până devine crocantă, se scoate afară din tigaie, iar în
unsoarea formată se călește puțină ceapă verde. Când cartofii sunt copți pe
jumătate se scot și la fiecare cartof se taie pe lungime un capac. Se scobește
miezul cu o linguriță (cu atenție, să nu se rupă coaja) apoi din miezul de la
cartofi, puțin unt și lapte călduț se face un piure, cât timp cartofii sunt
fierbinți, altfel cartofii vor deveni cleioși. Se adaugă slănina prăjită, ceapa
verde, sare, piper și se umplu cartofii cu această compoziție. Deasupra se
presară cașcaval, după care cartofii se dau din nou la cuptor până cașcavalul
se rumenește puțin.
Mod de servire
Se servește ca garnitură lângă grătar sau alte preparate din carne.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu