joi, 15 aprilie 2021

Cartofi copți umpluți

Ingrediente

cartofi de mărimea unui pumn, slănină afumată, cașcaval, unt, lapte, ceapă verde, sare, piper.

Mod de preparare
Cartofii, spălați, se pun la copt în cuptor.
Între timp se taie mărunt puțină slănină afumată și se pune la prăjit până devine crocantă, se scoate afară din tigaie, iar în unsoarea formată se călește puțină ceapă verde. Când cartofii sunt copți pe jumătate se scot și la fiecare cartof se taie pe lungime un capac. Se scobește miezul cu o linguriță (cu atenție, să nu se rupă coaja) apoi din miezul de la cartofi, puțin unt și lapte călduț se face un piure, cât timp cartofii sunt fierbinți, altfel cartofii vor deveni cleioși. Se adaugă slănina prăjită, ceapa verde, sare, piper și se umplu cartofii cu această compoziție. Deasupra se presară cașcaval, după care cartofii se dau din nou la cuptor până cașcavalul se rumenește puțin.
Mod de servire
Se servește ca garnitură lângă grătar sau alte preparate din carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu