marți, 20 aprilie 2021

Pui Szechuan fâșii picante

Ingrediente

6 linguri ulei de alune (sau de măsline), 3 ardei iuți roșii mici (curățați de semințe și mărunțiți), 1 ardei gras tăiat fâșii lungi și subțiri, 2 morcovi tăiați fâșii lungi și suțiri, 8 copane de pui (fără piele sau oase, tăiate cubulețe), 2 legături de ceapă verde, 3 linguri usturoi tocat, ½ pahar apă, 4 linguri sos de soia, 4 linguri oțet balsamic, 4 linguri amidon de porumb, 4 linguri zahăr.

Mod de preparare

Se încinge uleiul. Când începe să fumege, se adaugă ardeii iuți mărunțiți și morcovii. Când morcovii se înmoaie, se adaugă puiul. Când puiul e aproape gata, se adaugă ceapa, tăiată mărunt, și usturoiul. Se lasă încă 3 minute (sau până când puiul e complet făcut). Se amestecă apa, sosul de soia, oțetul balsamic, amidonul și zahărul și se toarnă în tigaie; se amestecă până sosul se îngroașă un pic.

Mod de servire

Se servește cu garnitură de orez chinezesc și ciuperci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu