Ingrediente
6 linguri ulei de alune (sau de măsline), 3 ardei iuți roșii
mici (curățați de semințe și mărunțiți), 1 ardei gras tăiat fâșii lungi și
subțiri, 2 morcovi tăiați fâșii lungi și suțiri, 8 copane de pui (fără piele
sau oase, tăiate cubulețe), 2 legături de ceapă verde, 3 linguri usturoi tocat,
½ pahar apă, 4 linguri sos de soia, 4 linguri oțet balsamic, 4 linguri amidon
de porumb, 4 linguri zahăr.
Mod de
preparare
Se încinge uleiul. Când începe să fumege, se adaugă
ardeii iuți mărunțiți și morcovii. Când morcovii se înmoaie, se adaugă puiul.
Când puiul e aproape gata, se adaugă ceapa, tăiată mărunt, și usturoiul. Se
lasă încă 3 minute (sau până când puiul e complet făcut). Se amestecă apa,
sosul de soia, oțetul balsamic, amidonul și zahărul și se toarnă în tigaie; se
amestecă până sosul se îngroașă un pic.
Mod de servire
Se servește cu garnitură de orez chinezesc și ciuperci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu