joi, 9 decembrie 2021

Pui cu smântână

Ingrediente

2 pui mijlocii, 1 lingură unt proaspăt, 1 pahar smântână, 1 linguriță făină, sare, 1 legătură de frunze de mărar.

Mod de preparare

Puii, curățati și spălați, se taie bucăți și se înăbușă cu unt într-o cratiță. Se sărează și se mai lasă să fiarbă înăbușit, adăugând, din când în când, puțină apă. Când puii sunt gata, se adaugă smântâna, amestecată cu puțină făină, și se mai țin la foc potrivit încă 5-10 minute. Pentru a economisi smântâna, se rumenețte o jumătate de lingură cu făină cu tot atâta unt, se subțiază cu apă și se fierbe, având grijă ca sosul să nu devină prea gros, apoi se adaugă 1-2 linguri de smântână. Sosul se toarnă peste pui. Se servește presărat cu mărar tocat mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu