sâmbătă, 18 decembrie 2021

Pulpă de curcan la tavă

Ingrediente

1 pulpă de curcan de 1 kg, 3 ouă fierte, 1 ceapă, piper, sare, mazăre din conservă, 4-5 cepe de arpagic.

Mod de preparare

Se desface pulpa de curcan, se scoate osul și se aplatizează carnea. Se presară cu puțină sare și piper. Se așează pe mijlocul bucății ceapa călită și ouăle, fierte tari, curățate de coajă și tăiate în jumătăți. Se rulează friptura, se leagă cu ață din bumbac, se stropește cu ulei și se pune în tavă, cu grăsime și puțină apă, la cuptor. Din când în când, se stropește friptura cu sosul din tavă și se întoarce, ca să se rumenească. Se îndepărtează ața de legătură, se taie friptura în felii, se pune pe un platou, cu mazărea așezată alături, în mici tarte, intercalând și cepele de arpagic, aurite în puțină grăsime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu