duminică, 5 decembrie 2021

Piftie de porc

Ingrediente

1 kg picioare și urechi de porc, 3 l apă, 1 căpățână mică de usturoi, 1 lingură sare, boia, piper.

Mod de preparare

Piftiile se pot face din picioare și urechi de porc, bine spălate și curățate. Se lasă să fiarbă, descoperite, la foc mic, și se ia spuma din când în când. Se sărează (aproximativ o lingură cu sare) și se pune căpățâna de usturoi. Sunt gata atunci când carnea se desface ușor de pe os. Se scot oasele înainte de a se răci și se așează carnea în castronașe. Zeama se curăță de grăsime și se încearcă dacă este destul de legată, punând câteva picături pe o farfurioară. Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o parte oala cu zeamă și se lasă să se limpezească. Altfel, se lasă pe foc, să mai dea câteva clocote. Se toarnă apoi zeama peste carnea din castronașe și se lasă să se prindă. Înainte de a fi servite, se pot răstrurna, ștergând fundul farfuriei cu un șervet înmuiat în apă fierbinte. După gust, se condimentează cu boia și piper.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu