miercuri, 15 decembrie 2021

Pui provensal

Ingrediente

1 pui mare (1,8 kg), sare, piper, 3 linguri ulei, 1 cățel usturoi, ½ linguriță cimbru uscat, 2 ardei grași (eventual roșii), 2 dovlecei, 200 g roșii mici.

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul. Se spală puiul, se zvântă, se taie în patru, se săreaza, se piperează și se pune în tava de aragaz. Se amestecă uleiul cu usturoiul pisat și cu cimbru, se unge puiul și se bagă la cuptor circa 30 de minute. Ardeii și dovleceii se taie fâșii, respectiv rondele, și se pun în tavă printre bucățile de pui. Se adaugă sare și piper și se mai lasă circa 30 de minute. Cu 10 minute înainte de a-l scoate, se pun roșiile, tăiate în două.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu