Ingrediente
1 pui de 1 kg, 3 ficăței, 4 roșii, 2 cepe, 250 g
ciuperci, 300 g orez, 60 ml apă, unt, sare, zeama de la o jumătate de lămâie,
frunze de pătrunjel verde.
Mod de
preparare
Se taie toată carnea în bucăți potrivite. Se spală
ciupercile, se taie și se stropesc cu zeama de lămâie. Se aurește ceapa tocată
în ulei, se pune carnea și se rumenește pe toate părțile. Se adaugă roșiile tăiate
și se pune sare și piper, după gust. Se pune puțină apă caldă. Când aceasta
aproape s-a evaporat, și carnea este gata, se pun și ciupercile. Se unge o
cratiță cu unt, se așează pe foc mic, se adaugă orezul și se amestecă cu grijă.
Când orezul a absorbit toată grăsimea, se pune apă fierbinte și puțină sare. Se
pune vasul la cuptor pentru 20 de minute. Se unge un vas rezistent la foc cu
unt și se pune orezul, în care se înfig bucăți de ficat prăjit și stropit cu o
parte din sosul de la mâncarea de ciuperci. Se pune orezul pe platou, lăsând un
gol în mijloc, în care se așează carnea și ciupercile. Se decorează cu frunze de pătrunjel
verde, tocate mediu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu