marți, 21 decembrie 2021

Salată de ciuperci Champignons

Ingrediente

600 g ciuperci (din conservă), 125 g brânză topită, 300 g frișcă (nebătută), sare, piper negru măcinat, 4 lingurițe ceapă verde tăiată în inele, 6 lingurițe tarhon tăiat mărunt, câteva fire de ceapă verde (partea verde) pentru ornat.

Mod de preparare

Ciupercile se taie felii și se așează în formă de solzi pe o farfurie. Brânza topită se zdrobește cu o furculiță. Frișca se bate scurt cu mixerul până are consistența unei creme, apoi se amestecă cu brânza topită și se condimentează cu sare și piper. Verdețurile se încorporează în sosul astfel obținut și mixtura se toarna peste ciuperci. Salata se ornează cu câteva fire de ceapă verde. Feliile de ciuperci se pot stropi cu zeamă de lămâie ca să nu se închidă la culoare. Se servește cu pâine albă proaspătă.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu