Ingrediente
600 g ciuperci (din conservă), 125 g brânză topită, 300 g
frișcă (nebătută), sare, piper negru măcinat, 4 lingurițe ceapă verde tăiată în
inele, 6 lingurițe tarhon tăiat mărunt, câteva fire de ceapă verde (partea verde)
pentru ornat.
Mod de
preparare
Ciupercile se taie felii și se așează în formă de solzi
pe o farfurie. Brânza topită se zdrobește cu o furculiță. Frișca se bate scurt
cu mixerul până are consistența unei creme, apoi se amestecă cu brânza topită și
se condimentează cu sare și piper. Verdețurile se încorporează în sosul astfel
obținut și mixtura se toarna peste ciuperci. Salata se ornează cu câteva fire
de ceapă verde. Feliile de ciuperci se pot stropi cu zeamă de lămâie ca să nu
se închidă la culoare. Se servește cu pâine albă proaspătă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu