duminică, 26 decembrie 2021

Tocană de mânzat cu roșii și ardei

Ingrediente

750 g carne, 10-12 cepe, 2 linguri untură, 7-8 roșii, 2-3 ardei grași.

Mod de preparare

Se alege carne de minzat sau de vită, de la piept, sau carne de porc. Se taie bucăți și se prăjește în tigaie, într-o lingură cu untură. Într-o cratiță mai mare se prăjește ceapa, tăiată felioare subțiri, până se rumenește bine. Se așează bucățile de carne peste ceapă, se pun deasupra roșiile tăiate felii, ardei grași tăiați ca fideaua și se toarnă apa sau zeama de carne cât să acopere totul. Se fierbe înăbușit, scuturând din când în când cratița, ca să nu se lipească mâncarea de fund. Dacă scade, se adaugă puțină apă fierbinte, până ce carnea este bine fiartă. Se servește fierbinte, cu mămăliguță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu