Ingrediente
750 g carne, 10-12 cepe, 2 linguri untură, 7-8 roșii, 2-3
ardei grași.
Mod de preparare
Se alege carne de minzat sau de vită, de la piept, sau
carne de porc. Se taie bucăți și se prăjește în tigaie, într-o lingură cu
untură. Într-o cratiță mai mare se prăjește ceapa, tăiată felioare subțiri,
până se rumenește bine. Se așează bucățile de carne peste ceapă, se pun
deasupra roșiile tăiate felii, ardei grași tăiați ca fideaua și se toarnă apa
sau zeama de carne cât să acopere totul. Se fierbe înăbușit, scuturând din când
în când cratița, ca să nu se lipească mâncarea de fund. Dacă scade, se adaugă
puțină apă fierbinte, până ce carnea este bine fiartă. Se servește fierbinte,
cu mămăliguță.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu