vineri, 10 decembrie 2021

Pui cu sos ca la Buzău

Ingrediente

2 pui potriviti, 150 g unt, 4 roșii mari, 1 căpățână de usturoi, sare, piper, ½ l vin alb

Mod de preparare

Se taie puii în bucăți potrivite, se pun într-o cratiță, se pun 100 g de unt și se auresc, la foc mic. Când acestea s-au aurit pe toate părțile, se pune usturoiul nepisat. Se lasă focul mai mic, se pune un pahar de apă, se adaugă sare și piper, apoi vasul se acopera. După 25 de minute de fierbere, se pun vinul alb, roșiile, curățate de pielițe, și se mai fierbe încă 10-15 minute. Bucățile de carne se scot pe un platou cald, se ia vasul de pe foc și se pune restul de unt, bătând bine cu telul. Se toarnă sosul, trecut prin strecuratoare, peste carne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu