Ingrediente
1 piept de gâscă, 1 ficat de gâscă, 1 felie de pâine, 1
ceapă, 3 ouă, 100 g unt, sare, piper, 250 g ciuperci, ½ pahar vin alb, frunze
de pătrunjel verde.
Mod de
preparare
Se dă prin mașina de tocat, de două ori, pieptul de gâscă
și pâinea. Se taie ficatul în felii potrivite. Se toacă mărunt ceapa și se
aurește într-o lingură cu unt, apoi se pune peste carne. Se adaugă gălbenușurile,
sare și piper. Se omogenizează bine compoziția, apoi se pune într-o tavă un
strat de carne tocată, un rind de felii de ficat și se repetă până se termină
toată compoziția. Deasupra se pun cuburi mici de unt și 125 g de ciuperci și se
pun în cuptor la foc mic. Se taie fin restul de ciuperci, se călesc în unt, se
pun frunzele de pătrunjel verde și, când apa lăsată de ciuperci a scăzut, se
adaugă vinul, se pune sare si piper, după gust, și se lasă să fiarbă. Compoziția
coaptă se taie în felii groase și se servește cu sosul de ciuperci și smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu