vineri, 31 decembrie 2021

Sarmale moldovenești

Ingrediente

500 g carne de porc, 250 g carne de vită, 250 g carne de oaie sau ceafă de porc afumată, orez, ceapă, piper, suc de roșii, cimbru, mărar.

Mod de preparare

Se alege varza cu frunze subțiri, se toacă carnea, oprind câteva felioare din ceafa afumată. Se fierbe orezul pe jumătate, se toacă ceapa prin mașină și, separat, se călește puțin. Se pune totul într-un vas mare, se omogenizează, se adaugă, după gust, condimentele și se fac sarmale mici. Se pune la fiert un ciolan curățat de carne și puțin afumat, dar bine spălat. Se așează varza tocată, apoi, ordonat, în rânduri suprapuse, sarmalele. Se stropesc cu suc de roșii, se acoperă cu varza tocată și se bagă în cuptor, la foc mic, după ce s-a pus fie apă rece, simplă, fie combinată cu sucul de roșii și, dacă mai este nevoie, cu grăsime. Se fierb sarmalele la foc mic, în cuptor, acoperite, și, când sunt gata, se lasă 10 minute vasul fără capac. Deasupra, se pun felii subțiri de ceafă, puțin prăjite, și chiar câteva felioare de cârnăciori prăjiți. Se servesc cu mămăliguță caldă și cu smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu