Ingrediente
pește (nisetru, crap, șalău, știucă, mihalț etc.), sare,
piper, făină, ulei, sos marinat, 2-3 morcovi, 1 pătrunjel, 2-3 cepe, 1 pahar
bulion de roșii, ½ de pahar oțet slab, 2 pahare supă de carne (sau apă), zahăr,
2 foi de dafiin, 4-5 cuișoare.
Mod de
preparare
Se poate prepara marinată din orice fel de pește:
nisetru, crap, șalău, știucă, mihalț etc. Peștii mari (crap, șalău, nisetru)
trebuie tăiați bucăți, cei mici (mihalț etc.) se vor lăsa întregi. Peștele curățat
se sărează, se presară cu piper, se dă prin făină și se prăjește în ulei. După
ce se răcește, se toarnă peste el sosul marinat preparat astfel: se curăță și
se spală 2-3 morcovi, 1 pătrunjel, 2-3 cepe, se taie în felii subțiri sau pai,
se pun într-o cratiță, se adaugă 3-4 linguri de ulei și se rumenesc ușor timp
de 10-15 minute. Se adaugă în cratiță un pahar cu bulion de rosii si condimente
ca foi de dafin, piper, 3-5 bucăți de cuișoare. Se acoperă cu capac și se
fierbe înăbușit 15-20 de minute. Se toarna apoi în cratiță o jumătate de pahar
de oțet slab, două pahare cu supă de carne (sau apă), se mai dă un clocot, se
drege cu sare și zahar, după gust, și se lasă să se răcească. Se servește în
salatieră sau într-un platou adânc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu