miercuri, 1 decembrie 2021

Pește marinat

Ingrediente

pește (nisetru, crap, șalău, știucă, mihalț etc.), sare, piper, făină, ulei, sos marinat, 2-3 morcovi, 1 pătrunjel, 2-3 cepe, 1 pahar bulion de roșii, ½ de pahar oțet slab, 2 pahare supă de carne (sau apă), zahăr, 2 foi de dafiin, 4-5 cuișoare.

Mod de preparare

Se poate prepara marinată din orice fel de pește: nisetru, crap, șalău, știucă, mihalț etc. Peștii mari (crap, șalău, nisetru) trebuie tăiați bucăți, cei mici (mihalț etc.) se vor lăsa întregi. Peștele curățat se sărează, se presară cu piper, se dă prin făină și se prăjește în ulei. După ce se răcește, se toarnă peste el sosul marinat preparat astfel: se curăță și se spală 2-3 morcovi, 1 pătrunjel, 2-3 cepe, se taie în felii subțiri sau pai, se pun într-o cratiță, se adaugă 3-4 linguri de ulei și se rumenesc ușor timp de 10-15 minute. Se adaugă în cratiță un pahar cu bulion de rosii si condimente ca foi de dafin, piper, 3-5 bucăți de cuișoare. Se acoperă cu capac și se fierbe înăbușit 15-20 de minute. Se toarna apoi în cratiță o jumătate de pahar de oțet slab, două pahare cu supă de carne (sau apă), se mai dă un clocot, se drege cu sare și zahar, după gust, și se lasă să se răcească. Se servește în salatieră sau într-un platou adânc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu