joi, 16 decembrie 2021

Pui umplut cu orez

Ingrediente

1 pui de 1 kg, 100 g de orez, 2 ouă, pipota și ficatul de la pui (sau mai multe), ceapă, piper, pătrunjel, mărar, sare.

Mod de preparare

Se taie pipota în cuburi mici, dacă sunt mai multe se trec prin mașina de tocat. Se toacă ceapa mărunt și, împreună cu pipota (pipotele) se pun într-o cratiță de 1 ½ l. Se călește ceapa împreună cu orezul 2-3 minute pe foc mic, amestecând mereu, se stinge cu o jumătate de litru de apă fierbinte. Se pune sare (sau o linguriță cu "Vegeta") și se lasă să fiarbă încet, acoperit. Se ia vasul de pe foc și, când lichidul este aproape rece, se adaugă ficatul crud, tocat mărunt, ouăle, un vârf de cutit cu piper, mărarul și pătrunjelul tocate și 100 g de ciuperci. Se pune compoziția în pieptul puiului, se umple și se coase tăietura. Se bagă în cuptor în tavă cu puțină apă și grasime și se întoarce puiul pe toate părțile, ca să se rumenească frumos. Când este gata, se scoate ața. Se servește cu salată de crudități.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu