Ingrediente
1 pui de 1 kg, 100 g de orez, 2 ouă, pipota și ficatul de
la pui (sau mai multe), ceapă, piper, pătrunjel, mărar, sare.
Mod de
preparare
Se taie pipota în cuburi mici, dacă sunt mai multe se
trec prin mașina de tocat. Se toacă ceapa mărunt și, împreună cu pipota
(pipotele) se pun într-o cratiță de 1 ½ l. Se călește ceapa împreună cu orezul
2-3 minute pe foc mic, amestecând mereu, se stinge cu o jumătate de litru de apă
fierbinte. Se pune sare (sau o linguriță cu "Vegeta") și se lasă să
fiarbă încet, acoperit. Se ia vasul de pe foc și, când lichidul este aproape
rece, se adaugă ficatul crud, tocat mărunt, ouăle, un vârf de cutit cu piper, mărarul
și pătrunjelul tocate și 100 g de ciuperci. Se pune compoziția în pieptul
puiului, se umple și se coase tăietura. Se bagă în cuptor în tavă cu puțină apă
și grasime și se întoarce puiul pe toate părțile, ca să se rumenească frumos. Când
este gata, se scoate ața. Se servește cu salată de crudități.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu