Ingrediente
1 pui de 1
kg, 400 g morcovi, 400 g cartofi, 200 g fasole verde, 1 ramură de țelină, 200 g
mazăre, 200 g fasole albă, 100 g cepe de arpagic, usturoi după gust.
Mod de
preparare
Se pregătește o supă obișnuită, lasând puiul, bine spălat și
curățat, să fiarbă întreg. Legumele, spălate și curățate, se fierb separat, apoi
se pun în vasul special de fiert pe baie de aburi. În vasul uscat se pune supa
în care a fiert puiul și în ea se așează morcovii, ceapa, usturoiul și țelina. În
vasul perforat se așează puiul, iar celelalte legume, fierte separat, se păstreaza
la cald. Închis, vasul de fierbere sub aburi, se lasă la foc mic 25 de minute.
Pe platou se așează carnea, cu legumele în jurul ei, iar supa se servește în
castronașe mici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu