miercuri, 8 decembrie 2021

Pui cu legume asortate

Ingrediente

1 pui de 1 kg, 400 g morcovi, 400 g cartofi, 200 g fasole verde, 1 ramură de țelină, 200 g mazăre, 200 g fasole albă, 100 g cepe de arpagic, usturoi după gust.

Mod de preparare

Se pregătește o supă obișnuită, lasând puiul, bine spălat și curățat, să fiarbă întreg. Legumele, spălate și curățate, se fierb separat, apoi se pun în vasul special de fiert pe baie de aburi. În vasul uscat se pune supa în care a fiert puiul și în ea se așează morcovii, ceapa, usturoiul și țelina. În vasul perforat se așează puiul, iar celelalte legume, fierte separat, se păstreaza la cald. Închis, vasul de fierbere sub aburi, se lasă la foc mic 25 de minute. Pe platou se așează carnea, cu legumele în jurul ei, iar supa se servește în castronașe mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu