vineri, 17 decembrie 2021

Pui umplut

Ingrediente

3 felii costiță afumată tăiate mărunt, 6 felii pâine fără coajă, 3 cepe verzi tocate mărunt, 2 linguri nucă zdrobită, 2 lingurițe stafide, ¼ ceașcă frunze de pătrunjel verde tocat, 1 ou bătut, ¼ ceașcă lapte, 1 pui (circa 1,4 kg), sare și piper, 45 g unt topit, 1-2 linguri ulei, 1-2 cești apă, 1 cățel de usturoi pisat, 1 lingură făină.

Mod de preparare

Se încinge cuptorul. Se prăjește costița (să fie crocantă). Se taie pâinea cubulețe, se adaugă costița, ceapa, nuca, stafidele, frunzele de pătrunjel și oul amestecat cu lapte. Se amestecă bine și se pune sare și piper, după gust. Se scot măruntaiele și se îndepărtează grăsimea, apoi se spală puiul și se usucă cu un prosop. Se umple cu amestecul preparat, se coase (sau se fixează cu scobitori) și se freacă cu sare și piper. Se amestecă untul cu uleiul, se unge puiul pe toate părțile și se bagă la cuptor. Grăsimea rămasă, amestecată cu jumătate din apă, se toarnă în tavă. Se prăjeste o ora și un sfert, stropindu-l, din când în când, cu sosul din tavă. Când este gata, se pune puiul pe un platou, se acoperă cu folie și se lasă să stea 5 minute, după care se tranșează. Se toarnă sosul din tavă într-o crăticioară și se pune la foc. Se adaugă făina și se amestecă bine, să nu facă cocoloașe. Se lasă 5 minute la foc mic, amestecând întruna, până ce devine maronie. Se stinge cu restul de apă și se lasă să se îngroașe. Se sărează, se piperează, se trece prin sită și se servește fierbinte cu puiul umplut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu