sâmbătă, 3 aprilie 2021

Ciuperci cu brânză și sos de smântână

Ingrediente

2 ciuperci potrivite (de persoană), brânză de vaci sărată, condimente (delikat, pătrunjel, busuioc, piper), smântână, unt (cât o nucă).

Mod de preparare

Se spală și se usucă ciupercile. În prealabil se scot cozile, care se toacă mărunt. Se pune într-o cratiță potrivită untul; când se încinge, se pun pălăriile ciupercilor, cu lamelele în sus. Cozile tocate se pun pe lângă pălării și se dau la foc potrivit, să se înăbușe, cu capac. Când s-au mai înmuiat ciupercile, se pune cu lingura brânză în "găurile" ciupercilor. Se lasă din nou la foc mic, până se topește brânza și se nivelează în ciuperci. Se asezonează cu condimente. Se lasă până se înmoaie totul (se încearcă cu o furculiță) și se adaugă smântână, cât să acopere cozile tocate. Se lasă sa dea într-un clocot și apoi se ia de pe foc.

Mod de servire

Se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu