Ingrediente
2 ciuperci potrivite (de persoană), brânză de vaci sărată,
condimente (delikat, pătrunjel, busuioc, piper), smântână, unt (cât o nucă).
Mod de preparare
Se spală și se usucă ciupercile. În prealabil se scot
cozile, care se toacă mărunt. Se pune într-o cratiță potrivită untul; când se încinge,
se pun pălăriile ciupercilor, cu lamelele în sus. Cozile tocate se pun pe lângă
pălării și se dau la foc potrivit, să se înăbușe, cu capac. Când s-au mai înmuiat
ciupercile, se pune cu lingura brânză în "găurile" ciupercilor. Se
lasă din nou la foc mic, până se topește brânza și se nivelează în ciuperci. Se
asezonează cu condimente. Se lasă până se înmoaie totul (se încearcă cu o
furculiță) și se adaugă smântână, cât să acopere cozile tocate. Se lasă sa dea
într-un clocot și apoi se ia de pe foc.
Mod de servire
Se servesc calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu