joi, 29 aprilie 2021

Salată de ouă cu ridichi și castraveți

Ingrediente

8 ouă, 6 linguri ulei, 3 linguri zeamă de lămâie, 2 lingurițe muștar, 2 linguri smântână groasă, 1 salată de lăptuci, 1 legătură ridichi de lună, 1 castravete murat, sare.

Mod de preparare
Se fierb 6 ouă tari, se pun în apă rece, se curăță și, când s-au răcit, se taie de-a lungul în sferturi. Din două gălbenușuri se prepară o maioneză la care, după terminarea uleiului, se adaugă smântâna, apoi muștarul și zeama de lămâie, pe rând, puțin câte puțin. Salata de lăptuci se desface foaie cu foaie și se spală în cât mai multe ape. Ridichile de lună se curăță de codițe și frunze, se spală, se pun la scurs pe un șervet curat, apoi se taie în felii subțiri. Castravetele murat se taie în felii subțiri (sau jumătăți de felii, dacă este mai mare). Într-o salatieră, se așează foile de salată, având grijă ca la margine să fie frunzele cele mai frumoase, și se pune deasupra un strat de maioneză, în care se așează sferturile de ou fiert. Se garnisește cu felii de ridichi de lună și felii subțiri de castravete murat.
Mod de servire
Se servește imediat, deoarece salata de lăptuci și ridichile se veștejesc repede, iar maioneza se alterează ușor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu