joi, 8 aprilie 2021

Dame Blanche

Ingrediente

Aluat: ¾ cană unt, ½ cană migdale tăiate mărunt, ¾ cană zahăr pudră, 2 ouă, 2 căni făină, vanilie, rom, un strop de sare.
Umplutură: gem sau dulceață.

Mod de preparare

Într-un bol se amestecă untul, migdalele, zahărul și ouăle cu mixerul. Ouăle se adaugă pe rând, până când capătă aspectul unei creme. Se adaugă vanilia, făina, "în ploaie", și sarea. Nu se amestecă mai mult de 1 minut pentru că aluatul devine elastic. Se întinde o foaie, se acoperă cu plastic și se dă la frigider timp de 30 de minute. Se încălzește cuptorul și se pun pe o tavă, unsă cu unt și tapetată cu făină, formele decupate, la 2 cm depărtare una de cealaltă. Jumătate dintre forme vor avea mijlocul decupat (cu un păhărel de țuică). Se coc 15-20 de minute, până devin aurii, după care se scot, iar când sunt reci se ung cu gem cele negăurite, se lipesc cu perechile lor găurite și se pudrează cu zahăr pudră sau vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu