Ingrediente
Aluat: ¾ cană
unt, ½ cană migdale tăiate mărunt, ¾ cană zahăr pudră, 2 ouă, 2 căni făină,
vanilie, rom, un strop de sare.
Umplutură: gem sau dulceață.
Mod de
preparare
Într-un bol se amestecă untul, migdalele, zahărul și ouăle
cu mixerul. Ouăle se adaugă pe rând, până când capătă aspectul unei creme. Se
adaugă vanilia, făina, "în ploaie", și sarea. Nu se amestecă mai mult
de 1 minut pentru că aluatul devine elastic. Se întinde o foaie, se acoperă cu
plastic și se dă la frigider timp de 30 de minute. Se încălzește cuptorul și se
pun pe o tavă, unsă cu unt și tapetată cu făină, formele decupate, la 2 cm depărtare
una de cealaltă. Jumătate dintre forme vor avea mijlocul decupat (cu un păhărel
de țuică). Se coc 15-20 de minute, până devin aurii, după care se scot, iar când
sunt reci se ung cu gem cele negăurite, se lipesc cu perechile lor găurite și
se pudrează cu zahăr pudră sau vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu