Ingrediente
12 felii de pâine mai veche, 0,5 l lapte rece, 3-4 ouă
bătute, ulei pentru prăjit (250-300 ml), sare, brânză rasă (opțional), zahăr (opțional),
scorțișoară (opțional), gem sau dulceață (opțional).
Mod de
preparare
În două farfurii adânci se pun, într-una - lapte rece și, în
cealaltă - ouăle, bătute cu un praf generos de sare. Pâinea se înmoaie mai întâi
în laptele rece, se scurg ușor (trebuie să absoarbă lapte bine de tot și să se înmoaie în profunzime - dacă nu sunt înmuiate cum trebuie în lapte devin
cauciucate) și, după aceea, se dă prin ouăle bătute cu sare (e bine să existe
1-2 ouă de rezervă, pentru cazul în care pâinea absorbe ou în exces). Se pune
uleiul la încins, la foc mediu, într-o tigaie mai adâncă. Se prăjesc câte 2-3
felii de pâine cu ou odată, timp de 1-2 minute, până se rumenesc, apoi se
întorc. Se scot într-o tavă tapetată cu servețele de hârtie, ca să absoarbă excesul
de grăsime. Se servesc fierbinți, presărate cu brânză rasă - ca aperitiv -, presărate
cu zahăr și scorțișoară sau unse cu gem sau dulceață - ca desert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu