miercuri, 31 martie 2021

Croque Monsieur

Ingrediente

300 ml lapte integral, 2 linguri unt nesărat, 3 linguri făină, 3 linguri cimbru proaspăt, 1 pâine normală întreagă, 3 linguri muștar Dijon, 340 g șuncă afumată feliată, 450 g brânză Gruyere, 120 g parmezan ras, sare și piper după gust

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la treapta cea mai mare, cu grilajul poziționat la locul al treilea de jos. Se înfierbântă laptele într-o cratiță, la foc mic spre mediu – pentru aproximativ 5 minute. Într-o altă cărticioară, la foc mic, se topește untul. Se adaugă peste el făina și se amestecă bine, să se omogenizeze, timp de 2 minute. Se adaugă jumătate din frunzele de cimbru, se amestecă, apoi se adaugă treptat laptele, amestecând continuu. Se lasă la foc mic timp de 2 minute, amestecând, din când în când, să nu se prindă. Se ia de pe foc și se adaugă 1 linguriță cu sare și jumătate de linguriță de piper.

Se taie crusta de deasupra pâinii. Se taie pâinea pe orizontală, dintr-un cap în celălalt. Se umple pâinea cu muștarul, șunca și jumătate din cantitatea de brânză Gruyere. Se pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă în cuptorul încins și se lasă până se topește brânza și devine rumen-aurie. Se scoate din cuptor. Se aprinde flacăra din partea superioară a cuptorului sau se ridică grilajul pe treapta de mijloc. Se toarnă sos peste stratul de brânză rumenită. Apoi se presară și restul de brânză rămasă (inclusiv parmezanul). Se lasă la cuptor pentru aproximativ 6 minute. Se scoate din cuptor, se râșnește piper proaspăt deasupra și restul de cimbru rămas. Se servește după 5-10 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu