miercuri, 3 martie 2021

Supă cu carne afumată și fasole uscată

Ingrediente

250 g carne de vită, 250 g carne afumată de porc, 200 g fasole uscată, 400 g cartofi, frunze de țelină, 1 varză, 2 ½ l apă, sare, piper, 100 g smântână, 1 lingură făină.

Mod de preparare

Se pune cu o seară înainte fasolea la înmuiat și dimineața se scurge, apoi se pune la fiert, împreună cu carnea afumată și cea proaspătă, tăiată bucățele. După aproximativ o oră și jumătate se pot adăuga cartofii tăiați în felii, frunzele de țelină și varza, tăiată în sferturi. Se pune sare, piper și se lasă să fiarbă și zarzavatul. Când supa e gata, se amestecă smântâna cu făina, se adaugă puțină supă și se toarnă totul în cratiță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu