Ingrediente
6 porții file de ton,
250 ml iaurt, 200 ml lapte de cocos, ½ lămâie, 10 g curry, 10 g enibahar
pulbere,10 frunze de busuioc, 5 căței de usturoi, 10 g sare, 1 lingură de ulei,
5 g șofran, 1 legătură de mărar, 25 g coniac fin.
Mod de
preparare
Fileul de pește se usucă bine într-un prosop sau hârtie
de bucătărie. Uleiul se pune într-un bol, peste care se pune usturoiul bine
pisat, mărarul taiat foarte mărunt și zeama de la lămâie. Se amestecă până ce
compoziția devine omogenă, apoi se pun toate celelalte ingrediente și se
amestecă în continuare până face un pic de spumă. Se pun fileurile în această
pastă și se lasă la rece circa 5 ore. Grătarul se încinge foarte bine și se pun
fileurile de pește, fără să fie scuturate de compoziție, care se întorc pe
cealaltă parte după circa 2-3 minute, iar după alte 2-3 minute se iau de pe grătar,
se pun pe un platou, peste care se toarnă restul de compoziție din bol.
Mod de servire
Se servește cu multe legume crude, așezate pe platou în
jurul peștelui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu