Ingrediente
2 căpățâni de
usturoi (24-30 căței de usturoi), 1 morcov, 1 păstârnac, 1 ceapă, 1 țelină
mică, 1 legătură de frunze de pătrunjel, 1 legătură de frunze de țelină, ulei,
sare.
Mod de preparare
Se taie legumele în bucăți mari și se pun la fiert, la
foc mic, în apă cu sare. Se curăță căpățânile de usturoi de cojile de pe
exterior, se taie la vârf, se învelesc în folie de aluminiu și se coc la 250
de grade, 40-45 de minute, până când miezul devine auriu. Se decojesc cățeii. Se amestecă cu
ulei și sare până se obține o pastă omogenă. Se adaugă pasta în apa în care
fierb legumele. După ce legumele au fiert, se adaugă verdeața tocată și se ia
oala de pe foc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu