sâmbătă, 20 martie 2021

Supă de usturoi cu verdeață

Ingrediente

2 căpățâni de usturoi (24-30 căței de usturoi), 1 morcov, 1 păstârnac, 1 ceapă, 1 țelină mică, 1 legătură de frunze de pătrunjel, 1 legătură de frunze de țelină, ulei, sare.

Mod de preparare

Se taie legumele în bucăți mari și se pun la fiert, la foc mic, în apă cu sare. Se curăță căpățânile de usturoi de cojile de pe exterior, se taie la vârf, se învelesc în folie de aluminiu și se coc la 250 de grade, 40-45 de minute, până când miezul devine auriu. Se decojesc cățeii. Se amestecă cu ulei și sare până se obține o pastă omogenă. Se adaugă pasta în apa în care fierb legumele. După ce legumele au fiert, se adaugă verdeața tocată și se ia oala de pe foc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu