Ingrediente
200 g orez cu bobul lung, 2 roșii opărite și tăiate bucățele,
4 căței de usturoi, 1 morcov, 1 ardei gras, 200 ml supă de legume, ulei, sare,
piper, coriandru.
Mod de
preparare
Orezul se fierbe și se lasă să se scurgă. Roșiile, opărite
și fără pieliță, împreună cu ceapa tăiată bucăți și usturoiul se fac piure. Morcovul
se taie rondele subțiri, iar ardeiul gras se taie feliuțe subțiri. Într-o
tigaie, uleiul se încinge și se pun orezul și morcovul rondele. Se lasă la călit
câteva minute. Se adaugă piureul din rosii, ceapă și usturoi, ardeiul gras
feliuțe și 200 ml supă de legume și se lasă la fiert până scade, aproximativ
20-25 minute la foc potrivit.
Mod de servire
Se servește cu coriandru tocat (sau pătrunjel) și
crutoane călite în unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu