joi, 18 martie 2021

Orez mexican

Ingrediente

200 g orez cu bobul lung, 2 roșii opărite și tăiate bucățele, 4 căței de usturoi, 1 morcov, 1 ardei gras, 200 ml supă de legume, ulei, sare, piper, coriandru.

Mod de preparare

Orezul se fierbe și se lasă să se scurgă. Roșiile, opărite și fără pieliță, împreună cu ceapa tăiată bucăți și usturoiul se fac piure. Morcovul se taie rondele subțiri, iar ardeiul gras se taie feliuțe subțiri. Într-o tigaie, uleiul se încinge și se pun orezul și morcovul rondele. Se lasă la călit câteva minute. Se adaugă piureul din rosii, ceapă și usturoi, ardeiul gras feliuțe și 200 ml supă de legume și se lasă la fiert până scade, aproximativ 20-25 minute la foc potrivit.

Mod de servire

Se servește cu coriandru tocat (sau pătrunjel) și crutoane călite în unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu