luni, 8 martie 2021

Prăjitură Raffaello

Ingrediente

Cremă: 750 ml frișcă lichidă (sau smântână), 700-750 g ciocolata albă (cu cât ciocolata e mai multă, cu atât iese crema mai tare), 1 plic întăritor de frisșcă, câteva picături de esență de migdale sau lichior de cocos.

Blat 1: 3 ouă, 200 g zahăr, 100 ml ulei, 100 ml lapte (se poate folosi și lapte de cocos, amestecat cu lichior de cocos sau migdale), 200 g făină, 1 plic praf de copt.

Blat 2: 5 albușuri, 150 g zahăr, 150 g fulgi de cocos, 200 g făină, ½ plic praf de copt, câteva picături esență de migdale.

Mod preparare

Cremă: Smântâna se pune pe foc, până ce dă să fiarbă, apoi se adaugă ciocolata și se amestecă încontinuu până aceasta s-a topit. Se adaugă esența de migdale sau lichiorul și se pune la rece peste noapte, în frigider. Înainte de a fi întinsă între blaturi se amestecă bine cu mixerul.

Blat 1: Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă cu 100 g zahăr, laptele și uleiul. Albușurile se bat spumă cu cele 100 g zahăr rămase, se amestecă cu gălbenușurile și, în final, cu făina, amestecată cu praf de copt. Totul se toarnă într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și se coace circa 20-25 de minute la 180 de grade C (tava folosită este de 25/35 cm).

Blat 2: Albușurile se bat spumă, împreună cu zahărul, până ce spuma este tare. Se adaugă fulgii de cocos, făina, amestecată cu praful de copt, și esența de migdale. Totul se toarnă în tava căptușită cu hârtie pergament și se coace la 180 grade C circa 20-25 de minute (tava folosită este de 25/35 cm).

Finalizare: A doua zi, când blaturile sunt gata coapte și răcite, se asamblează prăjitura: Blatul 1 este la bază. Se înțeapă din loc în loc cu o scobitoare și se însiropează cu lichior de cocos. Se întinde crema. Se așează deasupra blatul 2. Se acoperă din nou cu cremă și se presară totul cu fulgi de cocos. Se dă la frigider (congelator) peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu