marți, 2 martie 2021

Pește "a Suisse"

Ingrediente

500-600 g pește, unt, 2 cepe, sare, piper, vin, verdeață tocată mărunt (mărar, pătrunjel, busuioc), 400 ml smântână, 2 ouă.

Mod de preparare

Într-o cratiță unsă cu unt se pun cepele tăiate peștișori, iar pe deasupra peștele curățat și spălat. Se presară sare și piper; se toarnă vinul și, după ce s-a acoperit peștele cu o hârtie unsă cu unt, se lasă la cuptor, la foc mic, aproximativ o jumătate de oră. Găbenușurile se freacă cu smântâna, se sărează, se adaugă verdeața, tocată mărunt, și se toarnă peste pește înainte de a-l servi.

Mod de servire

Se servește cu garnitură de cartofi fierți, tăiați în felii rotunde, și cu rondele de lămâie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu