Ingrediente
4 fileuri
de biban, 2 cepe, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben, 5-6 ciuperci
proaspete, 2 roșii mari, 1 lămâie, 1 morcov, 2-3 linguri ulei de măsline,
busuioc, oregano, sare, piper.
Mode de preparare
Se curăță
legumele. Se taie ceapa - solzișori, ardeiul – fâșii, morcovul – rondele și
ciupercile – felii și se călesc puțin în uleiul încins. Se adaugă
roșiile, tăiate în cubulețe și se continuă călirea încă 2-3 minute. Se pune
sare și piper, după gust, și se așează legumele într-o tavă de Jena, în uleiul în
care s-au călit. Peste
acest pat de legume se așează fileurile condimentate, se toarnă puțin ulei și puțină
zeamă de lămâie. Deasupra se așează rondele de lămâie și se acoperă tava cu
hârtie de copt. Se coace o jumătate de oră, la foc mediu, apoi se scoate
hârtia și se mai lasă încă 10 minute la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu