sâmbătă, 20 martie 2021

Biban cu legume

Ingrediente

4 fileuri de biban, 2 cepe, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben, 5-6 ciuperci proaspete, 2 roșii mari, 1 lămâie, 1 morcov, 2-3 linguri ulei de măsline, busuioc, oregano, sare, piper.

Mode de preparare

Se curăță legumele. Se taie ceapa - solzișori, ardeiul – fâșii, morcovul – rondele și ciupercile – felii și se călesc puțin în uleiul încins. Se adaugă roșiile, tăiate în cubulețe și se continuă călirea încă 2-3 minute. Se pune sare și piper, după gust, și se așează legumele într-o tavă de Jena, în uleiul în care s-au călit. Peste acest pat de legume se așează fileurile condimentate, se toarnă puțin ulei și puțină zeamă de lămâie. Deasupra se așează rondele de lămâie și se acoperă tava cu hârtie de copt. Se coace o jumătate de oră, la foc mediu, apoi se scoate hârtia și se mai lasă încă 10 minute la cuptor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu