marți, 16 martie 2021

Salată de ciuperci cu ouă

Ingrediente

200 g ciuperci, 4 ouă, 100 g parmezan, 1 ceapă de apă, 1 morcov, 1 țelină, 2-3 linguri ulei, 2 linguri oțet, sare.

Mod de preparare

Ciupercile se curăță, se spală bine și se pun la fiert în apa clocotită cu sare și oțet. După aproximativ 15 minute, se scot și se taie bucăți. Ouăle se fierb tari și se toacă mărunt (un ou fiert se păstrează pentru garnitură); parmezanul, ceapa, morcovul și țelina se rad prin răzătoare. Se amestecă bine ciupercile cu ouăle, o parte din parmezan, ceapa, morcovul și țelina. Se stropesc cu ulei și puțină zeamă în care au fiert ciupercile, se potrivesc de sare și se amestecă din nou totul foarte bine. Se pune întreaga compoziție în salatieră în formă de movilă, se presară cu parmezan și se garnisește cu oul fiert păstrat, care se taie în felii rotunde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu