Ingrediente
200 g ciuperci, 4 ouă, 100 g parmezan, 1 ceapă de apă, 1 morcov, 1 țelină, 2-3
linguri ulei, 2 linguri oțet, sare.
Mod de preparare
Ciupercile se curăță, se spală bine și se pun la fiert în apa clocotită cu sare
și oțet. După aproximativ 15 minute, se scot și se taie bucăți. Ouăle se fierb
tari și se toacă mărunt (un ou fiert se păstrează pentru garnitură);
parmezanul, ceapa, morcovul și țelina se rad prin răzătoare. Se amestecă bine
ciupercile cu ouăle, o parte din parmezan, ceapa, morcovul și țelina. Se
stropesc cu ulei și puțină zeamă în care au fiert ciupercile, se potrivesc de
sare și se amestecă din nou totul foarte bine. Se pune întreaga compoziție în
salatieră în formă de movilă, se presară cu parmezan și se garnisește cu oul
fiert păstrat, care se taie în felii rotunde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu