Ingrediente
1 kg cartofi,150 g bacon, sare, piper, ulei pentru prăjit.
Mod de
preparare
Se fierb cartofii în coajă. Când sunt pe jumătate fierți,
se iau de pe foc și se curăță coaja. Se trec prin răzătoarea mare. Se pune
uleiul într-o tigaie și, când este încins, se pun cartofii, amestecați cu
baconul tăiat în cubulețe foarte mici. Se lasă la prăjit. Către sfârșit se
adaugă sarea și piperul, după gust. Foarte important este ca în ultimele 5
minute să nu se mai amestece cartofii.
Mod de servire
Se pune o farfurie deasupra tigăii, iar conținutul tigăii
se întoarce pe farfurie, astfel încât partea de jos, care este rumenită, va
veni deasupra și va avea un aspect foarte plăcut. Se poate servi ca garnitură
(fără bacon) la mâncăruri cu carne și/sau ciuperci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu