Ingrediente
10 andive, 10 felii șuncă de Praga, 50 g Schwaitzer
(Emmenthal) ras. Pentru sos: 2
linguri unt, 2 linguri făină, 3 căni lapte, 150 g Schwaitzer (Emmenthal) ras,
sare, piper, nucșoară.
Pentru andive
natur: zeama de la 1 lămâie, 4 linguri ulei, 1 lingură sare.
Mod de
preparare
Se prepară andivele natur. Se prepară un sos Mornay (sosul
Mornay este un sos Bechamel în care se încorporează la sfârșit Schwaitzer ras:
unt topit, făină, lapte adăugat până la consistența unei smântâni, 150 g Schwaitzer
ras). Se ia fiecare andivă și se învelește într-o felie de șuncă de Praga. Rulourile
astfel obținute se rânduiesc într-un vas de Jena. Se toarnă sosul Mornay
deasupra, se presară cu restul de Schwaitzer ras și se dă la cuptor fierbinte,
până se rumenesc bine. Prepararea andivelor natur se face în două ape, ca la
fasole: se aruncă andivele în apă clocotită nesărată și se lasă să fiarbă 10
minute. Se strecoară bine. Se aruncă din nou, în altă apă clocotită, la care
s-a adăugat sarea, zeama de lămâie și uleiul. Se acoperă și se lasă 30 de minute.
Se strecoară și se scurg bine de tot.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu