Ingrediente
250 g
ciuperci, 1 ceapă, 1 cartof, 1 morcov, 1 ardei gras, 1 legătură de leuștean, 1
l borș, 2 linguri ulei, sare, piper, rântaș
(opțional): 1 ceapă, ulei, 25 g făină, apă.
Mod de
preparare
Se curăță
legumele, se toacă ceapa mărunt, se taie morcovul și cartoful în cubulețe, și ardeiul
gras în feliuțe. Se călesc legumele în uleiul încins, se stinge cu apă și se
lasă să fiarbă. Se spală și se curăță bine ciupercile, apoi se adaugă și
ele în oală, împreună cu un praf de sare și piper, după gust. Când toate legumele sunt fierte, se
adaugă borșul cald și se mai lasă sa dea câteva clocote. După ce se
stinge focul, se pune leușteanul, tocat nu foarte mărunt. Opțional, se poate
adăuga un rântaș făcut dintr-o ceapă călită în puțin ulei și 25 g de făină
stinsă cu apă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu