Ingrediente
200 g orez cu bobul lung, 1 conservă ton natur sau în ulei,
100 g creveți fierți și decorticați (pot fi și congelați), 150 g surimi
(batoane aromatizate cu crab), 1 pumn de măsline negre, 1 pumn de măsline
verzi, ½ ardei gras roșu, ½ ardei gras verde, 1 lingură capere, 2 ouă, 3 roșii,
4 linguri ulei, zeama de la o lămâie, sare, piper.
Mod de
preparare
Se fierbe orezul 15 minute în apă clocotită. Se răstoarnă
în strecurătoare și se clătește bine sub jet. Se scurge bine. Se răstoarnă într-un
castron mare. Se toarnă deasupra uleiul și zeama de lămâie, sarea și piperul. Se
adaugă tonul, bine scurs de zeamă, și se amestecă. Se adaugă măslinele,
caperele, crevetele și batoanele de crab (care se taie, în prealabil, în felii
de 1 cm). Se adaugă ardeiul gras, tăiat în zaruri, și se amestecă. Deasupra se
decorează cu felii de ou fiert tare și felii de roșii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu