joi, 11 martie 2021

Salată de orez cu ton și creveți

Ingrediente

200 g orez cu bobul lung, 1 conservă ton natur sau în ulei, 100 g creveți fierți și decorticați (pot fi și congelați), 150 g surimi (batoane aromatizate cu crab), 1 pumn de măsline negre, 1 pumn de măsline verzi, ½ ardei gras roșu, ½ ardei gras verde, 1 lingură capere, 2 ouă, 3 roșii, 4 linguri ulei, zeama de la o lămâie, sare, piper.

Mod de preparare

Se fierbe orezul 15 minute în apă clocotită. Se răstoarnă în strecurătoare și se clătește bine sub jet. Se scurge bine. Se răstoarnă într-un castron mare. Se toarnă deasupra uleiul și zeama de lămâie, sarea și piperul. Se adaugă tonul, bine scurs de zeamă, și se amestecă. Se adaugă măslinele, caperele, crevetele și batoanele de crab (care se taie, în prealabil, în felii de 1 cm). Se adaugă ardeiul gras, tăiat în zaruri, și se amestecă. Deasupra se decorează cu felii de ou fiert tare și felii de roșii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu