Ingrediente
250-400 g șuncă bacon (sau kaizer românesc, dar nu foarte
gras), 1 linguriță de usturoi pisat, piper negru proaspăt măcinat, sare,
busuioc praf, 4 ouă mari (bătute bine cu telul), 1 ceașcă de brânză parmezan
proaspăt ras, 1 linguriță de pătrunjel verde, tocat foarte fin, o cutie de
spaghete de 500 g (fierte "al dente").
Mod de
preparare
Fierberea
spaghetelor "al dente" (atunci când sunt fierte astfel încât
nu se sfărâmă, dar nici nu mai au un miez de pastă nefiartă la mijloc, se cheamă
că sunt fierte "al dente"): se pune la fiert apa cu sare și cu un cub
de unt (la 100 g spaghete, cel puțin 1 litru de apă). Când apa fierbe (dă în
clocot) se adaugă spaghetele, având grijă ca pe măsură ce se înmoaie, să intre
în apă toată cantinatea de spaghete. Nu se fierb mai mult de 10 minute.
Prepararea
sosului: într-o tigaie mare, încinsă, se pun bucățelele de
bacon, după ce, în prealabil, au fost tăiate (nu foarte mărunt, cam de 1 cm lățime
și 4 mm grosime). Se prăjesc bine de tot, până devin crocante (aproximativ 6-8
minute). Se scot bucățelele de bacon și se așează pe un prosop de hirtie pentru
a se absorbi grăsimea adiacentă. Grăsimea din tigaie se scurge, păstrând aproximativ
3 lingurițe de grăsime. Se adaugă usturoiul pisat și piper după gust și se
sotează usturoiul pentru aproximativ 45 de secunde, până când se "aurește".
Se ia tigaia de pe foc, se adaugă baconul prăjit, pastele fierte "al
dente", se mai adaugă un pic de piper, sare și se ține pe foc încă 1
minut. Ouăle, bătute bine într-un bol, împreună cu un praf de sare, se adaugă
peste acest amestec fierbinte, după ce, în prealabil, tigaia se ia de pe foc.
Când se adaugă ouăle, se amestecă încontinuu, până când ouăle se lipesc pe
paste și se întăresc. Se adaugă brânza proaspăt rasă (parmezanul) și se amestecă
bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu