luni, 24 mai 2021

Saltimbocca Alla Romana

Ingrediente

4 cotlete de vițel (de circ 50 g fiecare), 4 felii prosciutto (de Parma), 8 fruze salvie, 1 lingură ulei, 2 linguri unt, 30 ml vin alb sec, 120 ml supa de pui, 1 lingură suc de lămâie, 2 linguri făină albă, sare, piper negru măcinat

Mod de preparare

Se ia fiecare cotlet în parte. Se așează deasupra o folie de plastic și se bate subțire, ca pentru șnițele, folosind ciocanul de carne cu partea plată. Se așează pe fiecare cotlet o felie de prosciutto. Dacă nu se potrivește perfect, se decupeaza. Se apasă prosciutto cu mâna, astfel încât să se lipească de cotlet. Se prind cu scobitori, înfipte oblic (astfel încât scobitoarea să străpungă cotletul până în cealaltă parte) câte 2 frunze de salvie pe fiecare cotlet. Pe cotlete, pe partea opusă frunzelor de salvie, presarati foarte puțină sare și piper negru măcinat, după gust. Se trec cotletele prin făină pe ambele părți și apoi se scutură de excesul de făină. Încingeți foarte bine într-o tigaie uleiul și o lingură de unt. De acum focul va fi la maxim tot timpul. Se pun în tigaie cotletele la prăjit, cu partea cu prosciutto în jos. Prajiti doar cate 2 cotlete o data, nu le inghesuiti. După un minut și jumătate (când prosciutto e rumen) se întorc cotletele și se prăjesc încă 1 minut pe partea cealaltă. Se scot cotletele pe un platou încălzit și se acoperă cu folie de aluminiu, ca să stea calde. După ce s-au prăjit toate cotletele, se va scurge mare parte din grăsimea din tigaie (să rămână aproximativ 1 lingură). Se toarnă vinul în tigaie și se fierbe un minut, până se evaporă aproape de tot. Se adaugă supa și se fierbe la foc mare încă 5 minute, până scade mai bine de jumătate. Se adaugă restul de unt (1 lingură) și se mai fierbe 2 minute după ce s-a topit untul, până sosul se îngroașă un pic. Se adaugă sucul de lămâie și se mai fierbe 1 minut, până sosul se îngroașă și mai tare. Sosul e gata atunci când se trece cu lingura de lemn prin el și rămân urme pe fundul tigăii. Se pun câte 2-3 linguri cu sos în farfurii încălzite. Se așează saltimbocca deasupra. Se servește imediat, cu garnitură de spanac sotat, cartofi natur sau piure de cartofi.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu