luni, 31 mai 2021

Spaghete cu usturoi, ulei și ardei iute

Ingrediente

1 pachet spaghete, 5 căței de usturoi mari, ulei dublu rafinat de măsline, 1 ardei iute (sau boia), apă, sare grunjoasă.

Mod de preparare

Într-o tigaie antiaderentă se încălzește uleiul de măsline și se adaugă usturoiul pisat sau tăiat cât mai mărunt, având grijă să nu se ardă usturoiul, pentru că totul ar deveni amar. Când e aurit, se adaugă ardeiul tăiat mărunt (sau boiaua) și, după un minut, se stinge focul. Spaghetele se pun în apa sarată, și deja în clocot, și se fierb 8-9 minute. Odată scurse de apă, se amestecă cu condimentul preparat și se pun din nou pe foc mediu, pentru un minut, amestecând ușor.

Mod de servire

Se servesc imediat ce se iau de pe foc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu