Ingrediente
250 g orez Basmati, sare, 500 g file de somon fără piele,
1 cățel de usturoi, 1 legătură ceapă verde, 2 linguri ulei, 3 linguri sos de
soia, 200 ml smântână, 4 linguri vin sec, 1 conservă mango, 1 lingură ulei de
susan, 1 linguriță coajă de lămâie.
Mod de
preparare
Orezul se fierbe în 500 ml de apă cu sare. Se spală
peștele, se șterge și se taie cuburi. Se toacă usturoiul și ceapa verde. Se
călește usturoiul în ulei și se adaugă peștele. Se prăjesc circa 1 minut, apoi
se întoarce peștele. Se adaugă ceapa verde și se prăjesc puțin împreună. Se
scot, se adaugă în tigaie sosul de soia, smântâna și vinul, și se lasă să fiarbă.
Se adaugă conserva de mango și se încălzește. Se adaugă apoi peștele, ceapa,
uleiul de susan și coaja de lămâie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu