sâmbătă, 15 mai 2021

Penne cu ton și sos roșu

Ingrediente

500 g paste tip penne, 2 conserve ton în ulei, 1 ardei iute, 3-4 roșii, 2 cepe, 1 lingură bulion, sare, oțet, zahăr, 100 g măsline, oregano.

Mod de preparare

Se pun pennele la fiert în apa cu sare și se scurg conservele de ton într-o sită. Într-o cratiță, se călesc cepele - tăiate solzișori, se adaugă tonul, ardeiul iute - tăiat feliuțe, se adauga apă cât să acopere și se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă roșiile, curățate de pieliță, și tăiate felii, bulionul, o linguriță cu oțet, una de zahăr, condimentele și se mai lasă să fiarbă 5 minute. Se scurg pennele, se clătesc cu apă rece și se amestecă cu sosul de ton.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu