vineri, 14 mai 2021

Orez gratinat

Ingrediente

150 g - 200 g orez, 150 g șuncă presată, 100 g cașcaval, 1 ardei gras, 3 g piper alb, sare, 1 ou, 1 ceapă verde.

Mod de preparare

Orezul se spală în 2-3 ape, se fierbe, în proportie de 1/1 cu apa. Șunca presată și cașcavalul se taie în cuburi mici. Ardeiul gras, după ce e spălat și curățat, se taie joulien. Ceapa se toacă mărunt. Se călesc șunca și ardeiul gras. Oul se face omletă, se rupe în bucățele mici și se amestecă cu șunca și ardeiul gras (în foarte foarte puțin ulei). După 2 minute se adaugă orezul, circa un bol de orez fiert, sarea și piperul alb. La urmă, se adaugă cașcavalul și ceapa verde, și se amestecă până când se gratinează.

Mod de servire

Se servește, de preferință cald, ca și garnitură pentru o porție de porc Gong-Bao.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu