Ingrediente
150 g - 200 g orez, 150 g șuncă presată, 100 g cașcaval, 1
ardei gras, 3 g piper alb, sare, 1 ou, 1 ceapă verde.
Mod de
preparare
Orezul se spală în 2-3 ape, se fierbe, în proportie de
1/1 cu apa. Șunca presată și cașcavalul se taie în cuburi mici. Ardeiul gras,
după ce e spălat și curățat, se taie joulien. Ceapa se toacă mărunt. Se călesc șunca
și ardeiul gras. Oul se face omletă, se rupe în bucățele mici și se amestecă cu
șunca și ardeiul gras (în foarte foarte puțin ulei). După 2 minute se adaugă
orezul, circa un bol de orez fiert, sarea și piperul alb. La urmă, se adaugă cașcavalul
și ceapa verde, și se amestecă până când se gratinează.
Mod de servire
Se servește, de preferință cald, ca și garnitură pentru o
porție de porc Gong-Bao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu