vineri, 28 mai 2021

Sos Ragu Bolognese

Ingrediente

350 g carne de vită, 120 g carne de porc, 120 g carne de vițel, 1 ceapă tăiată felii, 1 morcov tăiat rondele, 1 rădăcină de țelină tăiată în bucăți mici, 2 căței de usturoi, 1 ¼ cană apă, 1 linguriță bulion, ¼ linguriță sare, 1 praf de piper, 120 g ciuperci tăiate felii, ½ cană smântână groasă, 2 bucăți ficat de pui tăiat bucăți.

Mod de preparare

Se pune carnea cu ceapa, morocvul, țelina și usturoiul într-un vas și se călesc, amestecând continuu. Se adaugă apa și se lasă pe foc vasul, până când apa s-a evaporat. Se sarează și se pipereză, se adaugă bulionul și suficientă apă cât să acopere carnea. Se acoperă vasul cu un capac și se lasă la foc mic o oră. Se adaugă ciupercile și ficatul de pui și se mai lasă 15 minute.

Mod de servire

Înainte de servire, se adaugă smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu