Ingrediente
250 g paste, 400 g ciuperci, 2 morcovi, 4 căței de usturoi,
50 ml vin alb, ulei de măsline, pătrunjel, sare, piper, parmezan sau cașcaval
ras.
Mod de
preparare
Se taie mărunt usturoiul, se dau pe răzătoare cei doi
morcovi și se călesc în tigaia în care s-a încins, în prealabil, uleiul de măsline.
Se adaugă ciupercile (champignon), tăiate în cuburi, și se pune un capac, așteptând
ca ciupercile să lase apa. Se adaugă vinul, sarea și piperul, după gust, și se
acoperă din nou cu capacul, lăsând să fiarbă circa 10 minute. Se amestecă din
când în când. După cele 10 minute se ia capacul și se lasă încă puțin pe foc,
pentru a pierde aspectul lichid și a căpăta consistența unui sos. Când este
aproape gata, se adaugă pătrunjelul, tocat mărunt. Între timp, se pune la fiert
o oală cu apă în care s-a adăugat puțină sare. Când fierbe în clocot, se pun
pastele și se lasă la fiert timp de 9-10 minute, amestecându-se din când în când.
Când este gata (al dente), se strecoară și se pune peste sosul deja preparat,
amestecând bine. Se servește după ce s-a presărat deasupra cașcavalul ras.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu