Ingrediente
4 cotlete de porc tăiate de 2-3 cm grosime, 50 g slănină
afumată, 1 ceapă, 100 ml de vin alb sec, lămâie, sare, 100 ml de smântână, 1
vârf de cuțit bolia dulce.
Mod de
preparare
Se taie slănina în cuburi mici, se călesc la foc mare,
atât căt să se aurescă puțin. Se adaugă ceapa, dată pe răzătoare, se pune peste
slănină timp de 1 minut, se adaugă un vârf de cuțit cu boia dulce de ardei,
sare și se stinge cu vinul și 3-4 linguri cu apă. Se lasă să fiarbaă încet timp
de 5 minute, se potrivește de sare, se adaugă zeama de lămâie, apoi se ia vasul
de pe foc. Se bate smântâna cu o lingură de apă rece și se pune în sos. Nu se
mai pune pe foc, dar se păstrează cald. Cotletele, nebătute și nesărate, unse
cu puțin ulei, se prăjesc în tigaia de teflon și sze pun pe platou. Peste se
toarnă sosul, se decorează cu pătrunjel verde și se servesc cu garnitură de
orez fiert sau cu piure de cartofi sau sote de legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu