duminică, 28 noiembrie 2021

Pârjoale

Ingrediente

500 g carne, 2 felii pâine albă, ½ pahar pesmet, 5-6 lingurițe supă (sau apă), 2 linguri untură, 2 ouă, verdeață, 2-3 căței de usturoi, 1 ceapă, sare, piper.

Mod de preparare

Cea mai buna carne pentru pârjoale sunt antricoatele. Pâinea albă pentru pârjoale trebuie să fie veche. Apa este necesară pentru ca pârjoalele să fie mustoase. Pârjoalele sunt mai gustoase dacă apa se înlocuiește cu lapte sau cu supă de carne. Tocătura se prepară astfel: se curăță carnea de pielițe, se taie bucățele și se trece de două ori prin mașina de tocat, împreună cu miez de pâine albă rece, muiat în apă sau în lapte și stors. Se adaugă 5-6 lingurițe de apă rece sau supă de carne, ceapa - tocată mărunt și prăjită în untură -, verdeața - tăiată mărunt -, ouăle, sare, piper și usturoiul pisat. Se bate bine compoziția cu o lingură de lemn până se obține o pastă uniformă. Se formează cu mâna udă pârjoale în formă lunguiață, se dau prin pesmet și se prăjesc în grăsime bine încinsă, la foc potrivit. Pirjoalele se prăjesc numai cu puțin timp înainte de a fi servite,  fierbinți, cu cartofi fierți sau prăjiți, piure de cartofi, macaroane, legume fierte și opărite, cu unt, precum și cu salată verde sau cu murături.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu