Ingrediente
500 g
carne, 2 felii pâine albă, ½ pahar pesmet, 5-6 lingurițe supă (sau apă), 2
linguri untură, 2 ouă, verdeață, 2-3 căței de usturoi, 1 ceapă, sare, piper.
Mod de preparare
Cea mai buna carne pentru pârjoale sunt antricoatele. Pâinea
albă pentru pârjoale trebuie să fie veche. Apa este necesară pentru ca pârjoalele
să fie mustoase. Pârjoalele sunt mai gustoase dacă apa se înlocuiește cu lapte
sau cu supă de carne. Tocătura se prepară astfel: se curăță carnea de pielițe,
se taie bucățele și se trece de două ori prin mașina de tocat, împreună cu miez
de pâine albă rece, muiat în apă sau în lapte și stors. Se adaugă 5-6 lingurițe
de apă rece sau supă de carne, ceapa - tocată mărunt și prăjită în untură -,
verdeața - tăiată mărunt -, ouăle, sare, piper și usturoiul pisat. Se bate bine
compoziția cu o lingură de lemn până se obține o pastă uniformă. Se formează cu
mâna udă pârjoale în formă lunguiață, se dau prin pesmet și se prăjesc în grăsime
bine încinsă, la foc potrivit. Pirjoalele se prăjesc numai cu puțin timp înainte
de a fi servite, fierbinți, cu cartofi
fierți sau prăjiți, piure de cartofi, macaroane, legume fierte și opărite, cu
unt, precum și cu salată verde sau cu murături.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu