Ingrediente
1 kg mușchi, 150 g ciuperci, sare, piper, cimbru, 1
lingură cu vârf unt, 3 ouă, 1 ceapă mare, 2-3 căței de usturoi, pătrunjel
verde, 1 pahar apă.
Mod de
preparare
Bucata de mușchi se curăță de pielițe și se aplatizează
cu cuțitul, se bate puțin cu ciocanul de snițele. Separat, se călesc în unt
ceapa și usturoiul, tocate. Când s-au îngălbenit usor, se pun ciupercile și
verdeața. Se lasă să fiarbă la foc mic, până când ciupercile sunt gata. Se ia
vasul de pe foc și se lasă compoziția să se răcească. Se adaugă sare și piper,
după gust, se omogenizează, apoi se întinde compoziția în strat egal peste
felia de mușchi. Deasupra se pun felii de ouă fierte tari. Se rulează, se întorc
capetele, acoperind compoziția, se leagă mușchiul cu ața groasă, albă, de
bumbac și se bagă la cuptor în tavă cu un pahar cu apă. Se lasă să se coacă încet,
se stropește din când în când, până se rumenește pe toate fețele. Când este
gata și s-a răcit se desface ața și se taie muschiul în felii groase. Se
servește cu sos condimentat, garnisit cu smântână și decorat cu verdeață.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu