Ingrediente
500 g carne
de vită, 2-3 linguri ulei, 3 cartofi, 1 morcov, 2 ardei grași, 2 cepe, 100 g
mazăre, 150-200 g fasole uscată, ½ conopidă, 3-4 roșii, 1 ou, 1 pahar smântână,
sare, piper, frunze de pătrunjel verde.
Mod de preparare
Carnea se spală și se taie în bucăți potrivite și se pune
într-o cratiță cu untură, să se rumenească puțin. Se adaugă cepele - tăiate peștișori,
morcovii – tăiați în rondele - și ardeii – tăiați fideluță. După ce totul a căpătat
o culoare aurie, se adaugă cartofii - tăiați în cuburi -, conopida – desfăcută
în buchețele mici -, mazărea și fasolea, se toarnă două pahare de apă sau zeamă
de carne, se sărează, se piperează și se lasă să dea câteva clocote, la foc
mic. Când cartofii sunt încă destul de tari, se așează în cratiță feliile de roșii,
iar cratita se bagă la cuptor, pentru ca ghiveciul să scadă. Înainte de a-l
servi, se bate oul, se amestecă cu smântâna și se toarnă peste ghiveci, lăsând
încă 10 minute în cuptor. Când este gata, se presară cu pătrunjel verde tocat
mediu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu