miercuri, 10 noiembrie 2021

Escalop voievodal

Ingrediente

500 g mușchiuleț de vită, 250 g ciuperci, 250 g cașcaval, 1 lingură rasă făină, 250 g roșii, pătrunjel, cimbru, mărar, rozmarin, sare și piper.

Mod de preparare

Se taie carnea în felii, se bate cu ciocanul de șnițele, se pudrează cu făină și se frige în ulei fierbinte. Se spală foarte bine ciupercile, se taie în felii și se călesc în grăsime fierbinte. Când sunt gata, se pun în castron și se pudrează cu piper, sare și verdeața tocată mărunt. Pe fiecare felie de escalop se pune câte o lingură din compoziție, se adaugă deasupra câte o felie de cașcaval, în mijlocul căreia se pune câte o bucată de roșie curățată de pieliță. Se lasă preparatul în cuptor, la foc mediu, până când se gratinează. Se servește cu garnitură de sos tomat, condimentat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu