marți, 23 noiembrie 2021

Ochiuri românești

Ingrediente

4 ouă, 30 g unt, pătrunjel, 1 linguriță rasă sare, 2 linguri oțet, frunze de pătrunjel verde.

Mod de preparare

Într-o cratiță de 2 l, se pune apă să fiarbă, împreună cu o linguriță rasă cu sare și cu două linguri cu oțet (care are proprietatea de a coagula mai repede albușul). Se sparge fiecare ou, pe rând, într-o ceașcă, pentru a evita riscul ca vreunul să fie alterat. Cu ceașca, se dă drumul mai ușor oului să alunece chiar la suprafața apei. Cu fiecare ou se procedează la fel. Se fierbe fiecare numai 1-2 minute, până când se coagulează albușul, gălbenușul rămânând moale (dacă se țin mai mult în apă clocotită, se întărește prea mult albușul. Se pot fierbe pe rând, unul sau câte două, în vas mai mic). Se scot cu spumiera, scurse bine de apă. Se așează pe o farfurie caldă, iar deasupra lor se pun bucățele de unt și frunze de pătrunjel tăiat mărunt. Se servesc imediat, fierbinți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu